Viher-Lindberg

Tarjoamme puutarhojen & piha alueiden suunnittelua, rakentamista & hoitoa, josta vastaa puutarhurimme Simon Lindberg 0407698612

Kun piha on hyvin suunniteltu ja rakennettu, siellä viihtyvät lapset ja aikuiset. Lisäksi hyvä piha on turvallinen leikki- ja oleskelupaikka koko perheelle. Hyvin suunniteltu ja rakennettu piha suojelee myös rakennuksia.

Viherrakentaminen

Viherrakentaminen on laaja käsite. Se sisältää niin maan muokkaamista, istutustöitä, kivetyksien tekoa, kuin myös sadevesien ja salaojien huomioimista.

Me teemme kaiken viherakentamiseen liittyen, oli kyse kivetyksistä, muureista, istutuksista tai puutarhan korjaustöistä.

Aina ei kannata uusia olemassa olevia pihan ja puutarhan rakenteita, esim. kivetyksiä ja muureja voidaan hoitaa ja huoltaa.

Jokaista onnistumista auttaa myös oleellisesti pihasuunitelma.

Kalustoa meiltä löytyy pihan jokaiseen työhön.

Piha- ja puutarhasuunnittelu

Uudisrakenteen kohdalla pihasuunnitelma kannattaa tehdä ainakin alustavasti ennen maanrakennustöiden aloittamista, jotta säästytään turhien maamassojen vaihdolta ja poiskuljettamiselta.

Pohja toimivalle ja kauniille pihalle, joka sopii ympäristöönsä tai korostuu erilaisuudellaan luodaan hyvällä suunnittelulla.

Pihan suunnittelussa huomioidaan niin pihan ongelma kohdat kuin myös korostettavat ja esille tuotavat, otetaan huomioon käytön tarve, toimivuus ja kestävyys.

Piha kannattaa suunnitella kokonaisuutena, jonka jälkeen piha voidaan rakentaa vaikka osa kerrallaan, tämä koskee niin uudisrakentamista, kuin vanhemman pihan korjaustöitä.

Tulemme mielellämme paikan päälle, koska vain yhdessä voimme saada pihan, joka sopii teille.

Uudisrakennuksen pihasuunnittelu

Aika monelle oma piha on se suurin syy asua pientalossa, piha on siis kodin sisätilojen luonnollinen jatke, siellä oleillaan, harrastetaan, seurustellaan ja rakennellaan monenlaista. Siellä myös kasvatetaan kasveja niin huviksi kuin hyödyksikin.

Piha on myös yksi tärkeä tekijä, jolla vaikutetaan tontilla olevien rakennusten ja rakenteiden kestävyyteen ja käyttöikään.

Pihaan kannattaa budjetoida jo rakentamisen alusta saakka, näin säästetään tulevaisuudessa korjaus- ja hoitomenoissa sievoisia summia.

Hyvin suunniteltu piha on siis investointi. jolla alennetaan asumisen kustannuksia.

Puutarhan hoito

Puutarhan hoito ylläpitää investoinnin arvoa. Puutarha vaati hoitoa, älä anna sen syntyä taakaksi, kutsu meidät käymään.

  • Teemme kaikkien puutarha puiden ja pensaiden leikkauksia.
  • Kevät/syyskauden leikkaukset
  • Hoitoleikkaukset, esim omenapuut & koristepuut
  • Aidanteiden hoito/muotoleikkauksia
  • Pihakivetyksen huoltotyöt
  • Nurmikoiden korjaukset
  • Siivoamme jälkemme, kuljetamme tarvittaessa kaiken syntyvän jätteen pois, tai lajittelemme paikan päällä.

Viherkatot

Viherkatot ovat yleistymässä suomessa kovaa vauhtia, viherkatot ovat osa pohjoista perinteistä rakentamista, mutta tänä päivänä käyttö tarve on erilainen, kaupungeissa halutaan sitoa pienhiukkasia, karsia melua ja sitoa vesiä rankkasateiden jälkeen.

Omakoti- ja piha-alueilla varsinkin vesien viivyttämine on tärkeää, viherkatto luovuttaa vettä hitaasti, ja suojaa myöskin Bitumipohjaista vesieristystä, jonka suurin syövyttäjä on uv-säteily.

Viherkaton ei tarvitse olla asuintalon katolla, se voi olla vaikka osana terassia toisessa kerroksessa, se voi olla puutarha pihasaunan/autotallin katolla, tai jotain niin pientä kuin roskakatoksen koristaja, viherkaton ei tarvitse olla suuri ollakseen pihan katseen vangitsija. Katoille voidaan luoda täysi puutarha, tai yksinkertaisempi matala maksaruohotyyppinen kasvusto.

Ota yhteyttä

Simon Lindberg
Vihertyöt